Vissza

Idén is Bach Mindenkinek

2019-03-12

Az idei Bach Mindeninek fesztivál három hangversenyét is ajánlom az érdeklődők figyelmébe.

 

Márc. 19. 18:00 “Bach-áldozatok” (Aranytíz Kultúrház)

 

Március 19-én Bach-áldozatok címmel megismételjük azt a koncertünket, mely tavaly hangzott el nagy sikerrel a Zeneakadémia Solti termében, és amelynek megálmodója Fazekas Gergely zenetörténész. A koncerten Bach kánonjai hangzanak el a Musikalisches Opfer-ből, köztük pedig fiatal zeneszerzőktől olyan kompozíciók, melyek valamilyen módon ezekre a kánonokra reflektálnak. Nekünk zeneszerzőknek és a közönségnek is intellektuális kaland a bachi életmű talán legelvontabb darabjainak továbbgondolása. A hangversenyt ínyenceknek ajánlom, de nekik nagyon!

 

Bach-áldozatok – Aranytíz

 

Márc. 21. 19:00 “Az élet tisztelete; Schweitzer és Bach” (Hubay Terem)

 

Ugyancsak ismétlünk: a tavalyi fesztiválon indította útjára a Gardrób Művészeti Csoport Az élet tisztelete c. előadását, melyet akkor több helyszínen is előadtunk. Idén az előadást elsősorban gimnáziumokba visszük, de a nagyközönség számára is meghallgatható lesz 21-én este a Hubay teremben (1011 Budapest, Bem rkp. 11). Bach kamaraműveinek tételei között Albert Schweitzer Afrikából írott leveleinek részletei hangzanak el Géczi Zoltán színművész előadásában.

 

Hubay Terem

Gardrób Művészeti Csoport

 

Márc. 23. 11:00 Bach: c-moll szonáta, BWV 1017 (Vásárcsarnok)

 

A fesztivál fő-eseménye a szombati nap, ezúttal márc. 23-a. Ezen a napon telnek meg zenével a város csarnokai, aluljárói. Idén is Németh András zongoraművész barátommal muzsikálunk a Fővámtéri Vásárcsarnokban, Bach c-moll szonátáját adjuk elő.

 

A fesztivál minden eseményére díjtalan a belépés!

 

Bach Mindenkinek 2019

 


Sándor László • Minden jog fenntartva • 2015

design: Gepárd Web-Art